Dit recept is geschikt voor:
Haasstoofvlees
Hertenstoofvlees

Doe ruim (room)boter in de pan en laat de boter lichtbruin worden.
Dan de het stoofvlees in de pan.
Rondom bruin braden.
Voeg op het eind wat gesneden (winter groente) erin. Te denken aan; een knolselderij, een winterwortel en uien.
Laat dit 2 minuten meebakken.
Voeg dan de kruiden en specerijen toe. Te denken aan; kant en klare bakje grove wildkruiden, takje tijm, wat rozemarijn en wat kaneelkruiden.

Blus dit af met twee glazen rode port of rode wijn en een potje wildfond.
Let op dat het vlees onder het vocht staat.
Laat dit alles 3 uur pruttelen totdat het vlees zacht is.
Om de stoofpot wat te binden kunt u 3 plakjes ontbijtkoek toevoegen.

Voor het opdienen haalt u de takjes rozemarijn en tijm en de laurierblaadjes eruit .

TIP: Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en spruitjes of rodekool

Geen reacties meer mogelijk.