vis_4

vis_5De eerste generatie Wals begon in 1934 een winkel aan de Bloemendaalseweg in Bloemendaal met verkoop van eieren en kippen. Deze werden elke dinsdag levend op de markt in Purmerend gekocht en door de poelier zelf geslacht en geplukt achter de winkel.

De kip werd in zijn geheel verkocht in tegenstelling tot deze tijd waarbij je het gevogelte in allerlei onderdelen zoals bouten en filets kan kopen. De duinen en de polders in de omgeving boden volop gelegenheid voor de jacht. Vrijwel alle soorten wild werd naar de poelier gebracht. Het wild werd achter de zaak geplukt, volledig verwerkt en in zijn geheel aan Bloemendaalse clientèle aangeboden.

vis_2

 

Het wild werd volledig in huid en veren aan het publiek gepresenteerd. Tegenwoordig gaat dat niet meer zo: door allerlei regelgeving, maar ook omdat de normen hieromtrent aanzienlijk zijn veranderd.
vis_3
In 1969 kwam de tweede generatie Wals in de zaak. De zaak werd verbouwd en vergroot. Bovendien deed de nodige moderne koel- en plukapparatuur zijn intrede. Zondag en maandag waren de dagen dat er achter de zaak in het wildseizoen volop geplukt en verwerkt werd.
vis_1

Geen reacties meer mogelijk.